Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym
3 porcje 60 minut
"Sycąca zapiekanka na bazie mięsa mielonego i ziemniaków, idealna na rodzinny obiad
Przepis wymaga zastosowania piekarnika"
Pobierz przepis
Składniki
- 300 g wołowiny, pokrojonej na kawałki
- 450 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kawałki
- 200 g cebuli, obranej i pokrojonej w kawałki
- 50 ml wywaru wołowego
- 25 ml sosu Worcestershire
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 1000 ml wody
- 5 łyżeczek tymianku (ok. 5 g)
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 60 ml mleka
- 30 g miękkiego masła
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1000 ml wody oraz 450 g ziemniaków. Zamknij pokrywę kielicha.
- Gotuj.
- Odcedź ziemniaki. Do kielicha z ziemniakami dodaj 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 60 ml mleka oraz 30 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Całość przełóż do miski.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 300 g wołowiny oraz 200 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Dodaj 50 ml wywaru, 25 ml sosu Worcestershire oraz 30 g koncentratu pomidorowego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 5 g tymianku, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Całość przełóż do naczynia żaroodpornego, a następnie przykryj wcześniej przygotowanymi ziemniakami.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 200℃ przez ok. 10-12 minut.
- Gotowe do podania! Smacznego!