Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zapiekanka z marchewką i brokułem
4 porcje 1 godzina
Zdrowa propozycja na obiad lub kolację
Pobierz przepis
Składniki
- 300 g różyczek brokuła
- 150 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 150 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 50 g oliwy z oliwek
- 200 g śmietany 18%
- 5 jajek
- 60 g sera parmezan, tartego
- 120 g sera mozzarella, tartego
- 3 łyżeczki płatków owsianych
- 1 łyżeczka soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 170°C. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 300 g brokułów, 150 g marchewki, 150 g cebuli oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Całość przełóż na sitko i pozostaw do odcedzenia.
- W kielichu umieść 200 g śmietany, 5 jajek, 60 g sera parmezan, 120 g sera mozzarella, 3 łyżeczki płatków owsianych, 1 łyżeczkę soli oraz szczyptę pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Dodaj warzywa, a następnie całość wymieszaj szpatułką. Przełóż całość do formy.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 170°C przez 45 - 50 minut.
- Gotowe do podania. Smacznego!