Zapiekanka z marchewką i brokułem


4 porcje 1 godzina

Zdrowa propozycja na obiad lub kolację

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g różyczek brokuła
  • 150 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 150 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 200 g śmietany 18%
  • 5 jajek
  • 60 g sera parmezan, tartego
  • 120 g sera mozzarella, tartego
  • 3 łyżeczki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 170°C. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  3. Umieść 300 g brokułów, 150 g marchewki, 150 g cebuli oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Posiekaj.
  7. Smaż saute.
  8. Całość przełóż na sitko i pozostaw do odcedzenia.
  9. W kielichu umieść 200 g śmietany, 5 jajek, 60 g sera parmezan, 120 g sera mozzarella, 3 łyżeczki płatków owsianych, 1 łyżeczkę soli oraz szczyptę pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  10. Posiekaj.
  11. Dodaj warzywa, a następnie całość wymieszaj szpatułką. Przełóż całość do formy.
  12. Piecz w piekarniku w temperaturze 170°C przez 45 - 50 minut.
  13. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®