Wytrawne suflety


5 porcje 40 minut

Smaczny pomysł na śniadanie

Pobierz przepis

Składniki

  • 120g sera mozzarella
  • 20g papryczek chipotle
  • 60g białej cebuli
  • 5g ząbka czosnku
  • 500g pomidorów
  • 15g oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki soli
  • 12 jajek
  • 50g masła (do natłuszczenia)

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 150℃ i natłuść 6 foremek do sufletu masłem.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 120g sera mozzarella, zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. "Przełóż do miski i odstaw na bok. Umieść 60g białej cebuli, 20g papryczek chipotle, 5g ząbka czosnku, 500g czerwonych pomidorów, 15g oleju roślinnego i 2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha."
  5. Posiekaj.
  6. Wlej mieszankę do foremek po kolei, każdą napełnij do połowy, następnie wbij po 2 jajka, posyp serem. Zawiń je w folię aluminiową.
  7. Umieść 300 g wody w tacy do pieczenia, następnie umieść w niej foremki i piecz w piekarniku około 15 minut w 150℃
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®