Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Wołowina stir fry z sosem z czarnego pieprzu
3 porcje 15 minut
Aromatyczna wołowina przygotowywana metodą stir fry podawana z sosem z czarnego pieprzu
Pobierz przepis
Składniki
- 300 g wołowiny, pokrojonej w kostkę
- 5 g czosnku, świeżego
- 80 g sosu z czarnego pieprzu
- 50 ml oleju roślinnego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu ostrygowego
- 1/2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie
- W misce umieść 300 g wołowiny, 1 łyżeczkę oleju sezamowego, 1 łyżeczkę sosu ostrygowego, 1/2 łyżeczkę ciemnego sosu sojowego, 1/2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczkę soli. Całość dokładnie wymieszaj.
- Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
- Umieść 50 ml oleju. Zamknij pokrywę.
- Ugotuj.
- Dodaj 5g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż sauté.
- Dodaj wołowinę. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż sauté.
- Dodaj 80 g sosu z czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż sauté.
- Gotowe do podania! Smacznego!