Wołowina stir fry z sosem z czarnego pieprzu


3 porcje 15 minut

Aromatyczna wołowina przygotowywana metodą stir fry podawana z sosem z czarnego pieprzu

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g wołowiny, pokrojonej w kostkę
  • 5 g czosnku, świeżego
  • 80 g sosu z czarnego pieprzu
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka sosu ostrygowego
  • 1/2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

  1. W misce umieść 300 g wołowiny, 1 łyżeczkę oleju sezamowego, 1 łyżeczkę sosu ostrygowego, 1/2 łyżeczkę ciemnego sosu sojowego, 1/2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczkę soli. Całość dokładnie wymieszaj.
  2. Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 50 ml oleju. Zamknij pokrywę.
  4. Ugotuj.
  5. Dodaj 5g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Smaż sauté.
  7. Dodaj wołowinę. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Smaż sauté.
  9. Dodaj 80 g sosu z czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  10. Smaż sauté.
  11. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®