Wolnogotowany gulasz wołowy


4 porcje 2 godziny

Wolnogotowany gulasz na bazie mostka wołowego

Pobierz przepis

Składniki

  • 800 g mostka wołowego
  • 100 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 100 g selera, pokrojonego w kostkę
  • 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 100 ml białego wina
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 900 ml wody
  • 2 łyżeczki przyprawy Cajun
  • 1 anyż gwiazdkowy
  • 1 liść laurowy
  • 1 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne lub mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 50 ml oleju, 100 g marchewki, 100 g selera i 100 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż sauté.
  4. Dodaj 800 g mostka wołowego, 100 ml wina białego, 50 g koncentratu pomidorowego oraz 900 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Zbierz szumowiny. Dodaj 2 łyżeczki przyprawy Cajun, 1 anyż i 1 liść laurowy. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Dodaj 1 1/2 łyżeczki soli. Całość wymieszaj szpatułką. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®