Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Wolnogotowany gulasz wołowy
4 porcje 2 godziny
Wolnogotowany gulasz na bazie mostka wołowego
Pobierz przepis
Składniki
- 800 g mostka wołowego
- 100 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 100 g selera, pokrojonego w kostkę
- 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 100 ml białego wina
- 50 ml oleju roślinnego
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 900 ml wody
- 2 łyżeczki przyprawy Cajun
- 1 anyż gwiazdkowy
- 1 liść laurowy
- 1 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne lub mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
- Umieść 50 ml oleju, 100 g marchewki, 100 g selera i 100 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż sauté.
- Dodaj 800 g mostka wołowego, 100 ml wina białego, 50 g koncentratu pomidorowego oraz 900 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Zbierz szumowiny. Dodaj 2 łyżeczki przyprawy Cajun, 1 anyż i 1 liść laurowy. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 1 1/2 łyżeczki soli. Całość wymieszaj szpatułką. Smacznego!