Wołowina z brokułami w sosie ostrygowym


3 porcje 15 minut

Wołowina z brokułami to pożywne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się na obiad. Wok Kohersen Black Cube ułatwia szybkie podsmażanie mięsa, zachowując jego soczystość.

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g wołowiny (polędwica lub rostbef)
  • 1 brokuł
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wołowinę pokrój w cienkie paski, czosnek posiekaj. Brokuł podziel na różyczki.
  2. W rozgrzanym woku podsmaż czosnek, dodaj wołowinę i smaż do zarumienienia.
  3. Dodaj brokuły, smaż przez 3-4 minuty, aż lekko zmiękną.
  4. Dodaj sos ostrygowy, sojowy i cukier. Całość wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®