Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Wieprzowina w sosie mango
2 porcje 25 minut
Presa wieprzowa podawana z sosem na bazie mango
Pobierz przepis
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek + 2 łyżeczki do smażenia
- 400 g pulpy z mango
- 250 ml wywaru drobiowego
- 30 g octu
- 50 g brązowego cukru
- 30 g sosu sojowego
- 40 g ketchupu
- 1 presa wieprzowa, pokrojona w plastry (około 600 - 700 g)
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu
- 1 pęczek szczypiorku, posiekany
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 3 g czosnku oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 400 g pulpy z mango, 250 g wywaru, 30 g octu, 50 g cukru, 30 g sosu sojowego oraz 40 g ketchupu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Duś.
- Rozgrzej 2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni. Wieprzowinę przypraw solą i pieprzem i smaż na patelni do zarumienienia.
- Dodaj wieprzowinę do kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Całość przełóż do miski, posyp szczypiorkiem i podawaj. Smacznego!