Wieprzowina w sosie mango


2 porcje 25 minut

Presa wieprzowa podawana z sosem na bazie mango

Pobierz przepis

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek + 2 łyżeczki do smażenia
  • 400 g pulpy z mango
  • 250 ml wywaru drobiowego
  • 30 g octu
  • 50 g brązowego cukru
  • 30 g sosu sojowego
  • 40 g ketchupu
  • 1 presa wieprzowa, pokrojona w plastry (około 600 - 700 g)
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 pęczek szczypiorku, posiekany

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 3 g czosnku oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 400 g pulpy z mango, 250 g wywaru, 30 g octu, 50 g cukru, 30 g sosu sojowego oraz 40 g ketchupu. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Wymieszaj.
  8. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  9. Duś.
  10. Rozgrzej 2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni. Wieprzowinę przypraw solą i pieprzem i smaż na patelni do zarumienienia.
  11. Dodaj wieprzowinę do kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  12. Duś.
  13. Całość przełóż do miski, posyp szczypiorkiem i podawaj. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®