Tłuczone ziemniaki, Zrazy wieprzowe z boczkiem, Kapusta kiszona z jajkiem


2 porcje 35 minut

3 - daniowa propozycja zestawu obiadowego

Pobierz przepis

Składniki

  • Tłuczone ziemniaki:
  • 800 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 800 ml wody
  • 150 g śmietany 18%
  • 30 g masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • Zrazy wieprzowe z boczkiem
  • 350 g schabu wieprzowego
  • 150 g boczku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Kapusta kiszona z jajkami
  • 200 g kapusty kiszonej
  • 2 jajka

Przygotowanie

  1. W misce umieść 350 g schabu, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki papryki, 1/2 łyżeczki kminku i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie zawiń i owiń boczkiem. Zawinięte zrazy umieść w zestawie do gotowania na parze.
  2. Umieść 200 g kapusty kiszonej na tacce do gotowania na parze. 2 jajka dokładnie roztrzep i umieść na folii aluminiowej tak, aby nic się nie rozlało.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Umieść 800 g wody w kielichu do gotowania. W koszyczku umieść 800 g ziemniaków i umieść go w kielichu do gotowania. Załóż na kielich zestaw do gotowania na parze.
  5. Gotuj na parze.
  6. Zdejmij zestaw do gotowania na parze.
  7. Wyjmij ugotowane ziemniaki i wyczyść kielich do gotowania.
  8. Umieść w kielichu ugotowane ziemniaki, 150 g śmietany, 30 g masła, 1 łyżeczkę soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Posiekaj.
  10. Zgarnij na dno szpatułką.
  11. Posiekaj.
  12. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®