Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- Ciasto:
- 70 g masła, miękkiego
- 100 g smalcu wieprzowego
- 510 g mąki
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki soli
- 80 ml zimnej wody
- Nadzienie:
- 80 ml oleju roślinnego
- 800 g wołowiny, pokrojonej w kostkę
- 150 g cebuli, posiekanej
- 20 g ząbków czosnku, posiekanych
- szczypta tymianku
- 30 g sosu worcestershire
- 400 ml wywaru wołowego
- 10 g pieprzu
- 100 g passaty pomidorowej
- 2 łyżeczki soli
- 50 g mąki kukurydzianej
- 50 ml wody
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta.
- Umieść 70 g masła oraz 100 g smalcu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Dodaj 510 g mąki, 1 jajko, 1/2 łyżeczki soli oraz 80 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugniataj.
- Wyjmij ciasto i owiń folią, a następnie umieść w lodówce.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 80 ml oleju, 800 g wołowiny, 150 g cebuli oraz 20 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Duś.
- W misce umieść 2 łyżeczki soli, 50 g mąki oraz 50 mil wody i całość dokładnie wymieszaj, a następnie wlej do kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Całość przełóż do miski i pozostaw do wystudzenia.
- Z lodówki wyjmij ciasto i rozłóż na blaszce do tarty lub kilku mniejszych foremek, a następnie dodaj nadzienie.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 200℃ przez 15 minut.
- Gotowe do podania. Smacznego!