Tajskie curry rybne


4 porcje 36 minut

Podawaj z ryżem lub makaronem

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki
  • 2,5 cm obranego imbiru
  • 1 ząbek czosnku, obrany
  • 1 łodyga trawy cytrynowej
  • 2 łyżeczki curry w proszku 
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 500 ml wywaru warzywnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 450 g filetów z łososia pokrojonych w kostkę o boku 2,5 cm
  • 2 czerwone i zielone chili
  • 2 limonki

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż cebulę, czosnek, imbir, trawę cytrynową i curry w proszku.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj wywar warzywny, sos rybny i cukier.
  5. Zmiksuj.
  6. Duś.
  7. Dodaj rybę, limonkę, czerwone i zielone chili.
  8. Duś.
  9. Podawaj z ryżem lub makaronem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®