Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 3 muszelki taco
- 1 chorizo, pokrojone w plastry
- 30 ml oleju roślinnego
- 60 g świeżego jalapeno
- 80 g cebuli, pokrojonej w kosteczkę
- 5 g kolendry, posiekanej
- 10 g kwaśnej śmietany 12% lub 18%
- 10 g soku z limonki
- 1/8 łyżeczki ostrej papryki
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść chorizo, 30 ml oleju, 60 g jalepeno oraz 80 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Dodaj 1/8 łyżeczki papryki, 1/8 łyżeczki pieprzu oraz 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- W muszelkach taco umieść farsz, kwaśną śmietanę, sok z limonki oraz posyp kolendrą.
- Całość powtórz dla pozostałych muszelek.
- Gotowe do podania! Smacznego!