Taco z chorizo


3 porcje 7 minut

Meksykańskie taco z kiełbasą chorizo na ostro

Pobierz przepis

Składniki

  • 3 muszelki taco
  • 1 chorizo, pokrojone w plastry
  • 30 ml oleju roślinnego
  • 60 g świeżego jalapeno
  • 80 g cebuli, pokrojonej w kosteczkę
  • 5 g kolendry, posiekanej
  • 10 g kwaśnej śmietany 12% lub 18%
  • 10 g soku z limonki
  • 1/8 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść chorizo, 30 ml oleju, 60 g jalepeno oraz 80 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 1/8 łyżeczki papryki, 1/8 łyżeczki pieprzu oraz 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  6. Smaż saute.
  7. W muszelkach taco umieść farsz, kwaśną śmietanę, sok z limonki oraz posyp kolendrą.
  8. Całość powtórz dla pozostałych muszelek.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®