Syrop różany


6+ porcje 15 minut

Idealny dodatek do herbaty, deserów i nie tylko

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g cukru
  • 100 ml wody
  • 170 ml wody różanej
  • 1 szczypta soli
  • 60 g syropu glukozowego
  • 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka naturalnego barwnika spożywczego (różowy)

Przygotowanie

  1. "Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. W kielichu do gotowania umieść 400 g cukru, 100 ml wody, 170 ml wody różanej, 1 szczyptę soli i 60 g syropu glukozowego."
  2. Ugotuj.
  3. Dodaj 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, 1 łyżeczkę barwnika spożywczego.
  4. Wymieszaj.
  5. Odstaw syrop na co najmniej 10 min, do ostygnięcia.
  6. Przecedź przez sitko o drobnych oczkach do wysterylizowanej szklanej butelki lub kielicha do gotowania.
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®