Syrop kokosowy


6+ porcje 8 min

Naturalny syrop idealny dodatek do napojów czy deserów.

Pobierz przepis

Składniki

  • 400g cukru (najlepiej połączyć ze sobą 200g cukru trzcinowego + 200g cukru kokosowego)
  • 400ml wody
  • 300g wiórków kokosowych

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym przygotuj syrop cukrowy – wodę wlej do naczynia, wsyp cukier i całość zagotuj
  2. ikona_czas

    5 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    2

  3. Do syropu wsyp wiórki kokosowe i ponownie całość zagotuj. Powstanie bardzo gęsta masa podobna do mokrego piasku.
  4. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    2

  5. Gęstą masę wyłóż do innego naczynia i odstaw w chłodne miejsce na około 2 h Przez bawełnianą ściereczkę (gazę) przeciśnij bardzo mocno masę aby odsączyć płyn czyli powstały syrop (powstanie około 500ml syropu) Syrop przelej do szklanej butelki lub słoika i przechowuj w lodówce do 2 miesięcy

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®