Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Spaghetti z pesto i gotowaną brukselką
4 porcje 20 min
I oto pomysł na moją ulubioną tego sezonu – brukselkę. Uwielbiam ją z palonym masłem ale przygotowałam delikatniejszy przepis na jej wykorzystanie – gotowana na parze. W połączeniu ze spaghetti z pesto będzie idealna do lunchboxa.
Pobierz przepis
Składniki
- 300g umytej i oczyszczonej brukselki
- 1 doniczka świeżej bazylii
- mały pęczek natki pietruszki
- 1 MK (90ml) dobrej jakości oliwy
- łyżka soku z cytryny
- ząbek czosnku
- 30g parmezanu ( lub sera grana padano )
- 50g płatków migdałów (lub orzechów nerkowca)
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wlać 1 litr wody W metalowym parowarze ugotować brukselkę
- Do naczynia głównego wrzucić składniki – zioła, czosnek, parmezan i migdały – powoli blendować dolewając przez otwór oliwę i sok z cytryny.
- Gotowe pesto podajemy z makaronem spaghetti i ugotowaną brukselką ( idealne dodatki uzupełniające – pomidorki, rukola i pestki słonecznika)