Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 5 ogórków zielonych gruntowych, obranych, przekrojonych wzdłuż, bez gniazd nasiennych
- sól, pieprz (do smaku)
- 2 lub 3 ząbki czosnku
- 350 ml jogurtu greckiego
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż ogórki.
- Wymieszaj pulsacyjnie.
- Wyjmij pokrojone ogórki do kosza, posyp solą, a następnie połóż na talerzu, aby zebrać sok. Odstaw na 15 minut.
- Umieść czosnek w kielichu.
- Posiekaj.
- Dodaj jogurt i sok z cytryny.
- Wymieszaj.
- Mieszankę ogórków opłucz pod zimną wodą i odciśnij nadmiar wilgoci.
- Wymieszaj.
- Dopraw do smaku.
- Gotowe do podania! Smacznego!