Sos tzatziki


6+ porcje 30 minut

Grecki dip idealny do mięs i potraw warzywnych

Pobierz przepis

Składniki

  • 5 ogórków zielonych gruntowych, obranych, przekrojonych wzdłuż, bez gniazd nasiennych
  • sól, pieprz (do smaku)
  • 2 lub 3 ząbki czosnku
  • 350 ml jogurtu greckiego
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż ogórki.
  3. Wymieszaj pulsacyjnie.
  4. Wyjmij pokrojone ogórki do kosza, posyp solą, a następnie połóż na talerzu, aby zebrać sok. Odstaw na 15 minut.
  5. Umieść czosnek w kielichu.
  6. Posiekaj.
  7. Dodaj jogurt i sok z cytryny.
  8. Wymieszaj.
  9. Mieszankę ogórków opłucz pod zimną wodą i odciśnij nadmiar wilgoci.
  10. Wymieszaj.
  11. Dopraw do smaku.
  12. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®