Sos sezamowy do sałatek


6+ porcje 3 minuty 30 sekund

Dodatek do sałatek

Pobierz przepis

Składniki

  • 10 ml oleju sezamowego
  • 20 g prażonych orzeszków ziemnych bez soli
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 30 ml białego octu
  • 40 ml sosu sojowego jasnego
  • 40 g cukru pudru
  • 50 ml wody
  • 100 g nasion białego sezamu
  • 2-3 ząbki czosnku

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż do kielicha do gotowania 100 g białych ziaren sezamu i 20 g orzeszków ziemnych.
  3. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj 40 ml jasnego sosu sojowego, 40 g cukru pudru, 50 ml wody, 30 ml białego octu, 10 ml oleju sezamowego i 2-3 ząbki czosnku.
  7. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  8. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®