Sos pieczarkowy


4 porcje 14 min

Możesz go użyć do makaronu, ziemniaków, mięs.

Pobierz przepis

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 Ł masła
  • 200 ml śmietany 30%
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 1 ł mąki ziemniaczanej
  • świeżo zmielony pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wrzucić łyżkę masła, pokrojoną cebulę, pieczarki i ząbki czosnku.
  2. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100°C

  3. Do naczynia głównego wlać bulion warzywny i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
  4. ikona_czas

    10 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    5

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®