Sos musztardowo - piwny


3 porcje 30 minut

Pikantny bawarski sos musztardowo - piwny

Pobierz przepis

Składniki

  • "250 ml ciemnego piwa
  • 250 g brązowych ziaren gorczycy
  • 250 g mielonej gorczycy
  • 130 g brązowego cukru
  • 180 ml octu słodowego
  • 60 ml octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki mielonych goździków"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w kielichu do gotowania 250 ml ciemnego piwa, 250 g brązowych ziaren gorczycy, 250 g mielonej gorczycy, 130 g brązowego cukru, 180 ml octu słodowego, 60 ml octu balsamicznego, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego i 1/2 łyżeczki mielonych goździków. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  2. Ugotuj.
  3. Duś.
  4. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®