Sos chili


6+ porcje 10 minut

Dodatek do wielu dań kuchni azjatyckiej i meksykańskiej

Pobierz przepis

Składniki

  • 10 ml wody
  • 20 ml oleju sezamowego
  • 20 ml octu ryżowego (można też użyć soku z limonki)
  • 20 g cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 30 g świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili z nasionami

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść wszystkie składniki w kielichu do gotowania.
  3. Posiekaj.
  4. Podawaj z różnymi potrawami i przekąskami. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®