Sos Taco


6+ porcje 15 minut

Dodatek do słonych przekąsek w meksykańskim stylu

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku, obrany
  • 1 mała czerwona papryka, grubo posiekana
  • 1 mała zielona papryka, grubo posiekana
  • 2 duże pomidory, pokrojone na ćwiartki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
  • szczypta mielonej papryki ostrej/chilli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść cebulę, czosnek, paprykę, pomidory i olej.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj cukier i przyprawy.
  5. Wymieszaj.
  6. Odsącz z nadmiaru płynu. Dopraw do smaku.
  7. Odsącz z nadmiaru płynu. Dopraw do smaku.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®