Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 20 g ząbków czosnku
- 2 świeże zielone papryczki chilli, pozbawione pestek
- 2 cm świeżego imbiru, pokrojonego w kostkę
- 50 ml oliwy z oliwek
- 1½ czubatej łyżeczki mielonej kolendry
- "1½ czubatej łyżeczki mielonego kminku
- ½ czubatej łyżeczki mielonego kopru
- ¼ czubatej łyżeczki mielonej kurkumy
- ½ czubatej łyżeczki garam masala"
- 150 g fasoli mung bez skóry (dhall), namoczonej przez noc i odsączonej
- 200 g pomidorów, pokrojonych na ćwiartki
- 350 ml wody
- 100 g marchwi, pokrojonej w plastry (1 cm)
- 80 g cebuli, pokrojonej w plasterki
- 50 ml mleka kokosowego
- 2 łyżeczki soli
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż ząbki czosnku, zieloną papryczkę chili i imbir.
- Posiekaj.
- Zamocuj mieszadło saute. Dodaj 50 ml oliwy z oliwek.
- Smaż saute.
- Dodaj 1½ czubatej łyżki mielonej kolendry, 1½ czubatej łyżeczki mielonego kminku, ½ czubatej łyżeczki mielonego kopru, ¼ czubatej łyżeczki mielonej kurkumy i ½ czubatej łyżeczki garam masala.
- Smaż saute.
- Dodaj 150 g fasoli mung, 200 g pomidorów, 350 ml wody, 100 g marchwi i 80 g cebuli.
- Duś.
- Dodaj 50 ml mleka kokosowego i 2 czubate łyżeczki soli.
- Duś.
- Gotowe do podania. Smacznego!