Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Smażone spaghetti z wołowiną i czarnym pieprzem
3 porcje 30 minut
Tradycyjny przepis w nowym wykonaniu
Pobierz przepis
Składniki
- 1 l wody
- 150 g makaronu
- 120 g wołowiny, pokrojonej na małe kawałki
- 10 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 10 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 10 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 3 g soli
- 5 ml ciemnego sosu sojowego
- 10 ml jasnego sosu sojowego
- 30 ml oliwy z oliwek
- 20 ml sosu z czarnego pieprzu
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Do kielicha do gotowania wlej 1 l wody
- Ugotuj.
- Dodaj 150 g makaronu.
- Ugotuj.
- Ugotuj ponownie.
- Przelej makaron do koszyczka odcedzającego i wylej, a następnie odstaw makaron na bok.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Włóż 30 ml oliwy z oliwek do kielicha do gotowania.
- Smaż (sauté).
- Dodaj 120 g wołowiny, 10 g zielonej papryki, 10 g czerwonej papryki i 10 g cebuli.
- Smaż (sauté).
- Dodaj przygotowany makaron, 20 ml sosu z czarnego pieprzu, 3 g soli, 10 ml jasnego sosu sojowego, 5 ml ciemnego sosu sojowego.
- Wymieszaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!