Smażone spaghetti z wołowiną i czarnym pieprzem


3 porcje 30 minut

Tradycyjny przepis w nowym wykonaniu

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 l wody
  • 150 g makaronu
  • 120 g wołowiny, pokrojonej na małe kawałki
  • 10 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 10 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 10 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 3 g soli
  • 5 ml ciemnego sosu sojowego
  • 10 ml jasnego sosu sojowego
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 20 ml sosu z czarnego pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Do kielicha do gotowania wlej 1 l wody
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 150 g makaronu.
  5. Ugotuj.
  6. Ugotuj ponownie.
  7. Przelej makaron do koszyczka odcedzającego i wylej, a następnie odstaw makaron na bok.
  8. Wyczyść kielich do gotowania.
  9. Włóż 30 ml oliwy z oliwek do kielicha do gotowania.
  10. Smaż (sauté).
  11. Dodaj 120 g wołowiny, 10 g zielonej papryki, 10 g czerwonej papryki i 10 g cebuli.
  12. Smaż (sauté).
  13. Dodaj przygotowany makaron, 20 ml sosu z czarnego pieprzu, 3 g soli, 10 ml jasnego sosu sojowego, 5 ml ciemnego sosu sojowego.
  14. Wymieszaj.
  15. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®