Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Sałatka z quinoa i krewetkami
2 porcje 40 minut
Świeża i aromatyczna sałatka z owocami morza z dodatkiem sosu tysiąca wysp.
Pobierz przepis
Składniki
- 1 l wody
- 20 g komosy ryżowej
- 40 g miąższu krewetek
- 50 g rukoli
- 50 g cykorii sałatowej
- 50 g pomidorków cherry, pokrojonych na kawałki
- 20 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 ml sosu tysiąca wysp
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Wlej 500 ml wody do kielicha do gotowania.
- Ugotuj.
- Dodaj 20 g komosy ryżowej.
- Ugotuj.
- Wsyp komosę ryżową do wkładu do gotowania, wylej wodę, odstaw komosę na bok.
- Wyczyścić kielich do gotowania.
- Umieść 500 ml wody i 40 g miąższu krewetek w kielichu do gotowania.
- Ugotuj.
- Odcedź miąższ krewetek do dużej miski, wylej wodę, włóż do niej komosę ryżową i resztę składników, a następnie Wymieszaj je szpatułką.
- Gotowe do podania! Smacznego!