Sałatka z quinoa i krewetkami


2 porcje 40 minut

Świeża i aromatyczna sałatka z owocami morza z dodatkiem sosu tysiąca wysp.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 l wody
  • 20 g komosy ryżowej
  • 40 g miąższu krewetek
  • 50 g rukoli
  • 50 g cykorii sałatowej
  • 50 g pomidorków cherry, pokrojonych na kawałki
  • 20 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 ml sosu tysiąca wysp

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Wlej 500 ml wody do kielicha do gotowania.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 20 g komosy ryżowej.
  5. Ugotuj.
  6. Wsyp komosę ryżową do wkładu do gotowania, wylej wodę, odstaw komosę na bok.
  7. Wyczyścić kielich do gotowania.
  8. Umieść 500 ml wody i 40 g miąższu krewetek w kielichu do gotowania.
  9. Ugotuj.
  10. Odcedź miąższ krewetek do dużej miski, wylej wodę, włóż do niej komosę ryżową i resztę składników, a następnie Wymieszaj je szpatułką.
  11. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®