Sałatka z jogurtem i ogórkiem


4 porcje 20 minut

Sałatka typu mizeria, orzeźwiająca i świeża, zwłaszcza na ciepłe dni.

Pobierz przepis

Składniki

  • 350 g ogórków, obranych i pozbawionych gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli, dodatkowo do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 350 g jogurtu greckiego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść ogórek i 1 łyżeczkę soli w kielichu do gotowania.
  3. Posiekaj.
  4. Przełóż ogórek do wkładu do gotowania i pozostaw do odsączenia (ok. 10 min). Wyciśnij jak najwięcej wody i odłóż na bok.
  5. Umieść czosnek i sól w kielichu do gotowania.
  6. Posiekaj.
  7. Dodaj pokrojone ogórki i 350 g jogurtu greckiego.
  8. Wymieszaj.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®