Sałatka z serem pleśniowym


2 porcje 1 minuta

Świeża sałatka z dodatkiem sera Blue

Pobierz przepis

Składniki

  • 20 g sera pleśniowego Blue
  • 30 g śmietany 30%
  • 75 g majonezu
  • 150 g sałaty lodowej, pokrojonej na drobne kawałki
  • 30 g pomidorów koktajlowych, pokrojonych na mniejsze kawałki
  • 20 g rzodkiewki, pokrojonej na drobne kawałki
  • 10 g pietruszki
  • 15 g koperku
  • 10 g szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 ml soku z cytryny
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 20 g sera pleśniowego Blue, 30 g śmietany, 75 g majonezu, 10 g pietruszki, 15 g koperku, 10 g szczypiorku, 1 ząbek czosnku oraz 20 ml soku z cytryny. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Posiekaj.
  6. W misce umieść 150 g sałaty lodowej, 20 g rzodkiewki, 30 g pomidorków koktajlowych. Polej całość przygotowanym dressingiem oraz posyp solą i pieprzem.
  7. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®