Sałatka z jarmużem i ciecierzycą


2 porcje 10 minut

Pełna smaku sałatka warzywna

Pobierz przepis

Składniki

  • 120 g jarmużu, posiekanego
  • 40 g ciecierzycy, gotowanej
  • 1/2 awokado, obranego i pozbawionego pestki
  • 1 rzodkiewka, posiekana
  • 1 szalotka, posiekana
  • 5 g pietruszki, posiekanej
  • 30 g dyni, pokrojonej w kostkę
  • 2 g czarnuszki
  • 160 ml oliwy z oliwek
  • 40 g ciemnego octu winnego
  • 10 ml soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli morskiej

Przygotowanie

  1. Na blaszce do pieczenia umieść 30 g dyni, 10 ml oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę soli. Całość dokładnie wymieszaj. Piecz w temperaturze 180℃ przez 8 minut.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 150 ml oliwy z oliwek, 40 g octu, 1 szalotkę, 10 ml soku z cytryny oraz 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. W misce umieść 120 g jarmużu, 40 g ciecierzycy, 1/2 awokado, 1 rzodkiewkę oraz pieczoną dynię. Całość polej przygotowanym sosem. Całość dokładnie wymieszaj.
  6. Podawaj z pietruszką i czarnuszką. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®