Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Sałatka Wakame z dressingiem sojowym
6+ porcje 8 min
Jeśli jesteś fanem kuchni japońskiej mamy dla Ciebie przepis na przystawkę w postaci sałatki z glonów wakame. Glony wakame występują na rynku w postaci suszonych liści oraz w zalewie. Można je kupić w sklepach ze zdrową żywnością
Pobierz przepis
Składniki
- 30g wodorostów wakame ( zalej wodorosty gorącą wodą, namocz przez 3-5 min, odcedź z wody )
- 2 świeże ogórki, pokrojone w cienkie półksiężyce
- 4 łyżki prażonego sezamu
- łyżka posiekanych orzechów ziemnych ( możesz zmiksować na drobno w robocie Kohersen Mycook )
- 1/3 pęczka świeżej kolendry
- Dressing:
- łyżka oleju sezamowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- łyżka prażonego sezamu
- sok z jednej limonki
- łyżka świeżego, startego imbiru
- 2 łyżki pasty sambal
- łyżeczka brązowego cukru trzcinowego
- 70ml dobrej jakości oleju rzepakowego
Przygotowanie
- Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą i posyp orzechami
- w naczyniu miksującym umieść składniki dressingu oprócz oleju rzepakowego. Miksuj dolewając powoli przez otwór cienkim strumieniem olej rzepakowy . Dressingiem polej sałatkę i podawaj od razu