Ryż gotowany na parze


4 porcje 25 minut

Podstawa przeróżnych dań, zwłaszcza kuchni azjatyckiej

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g ryżu (moczony ok. 20 minut w wodzie, następnie opłukany)
  • 1,1 l wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Wlej 1,1 l wody.
  3. Umieść 200 g ryżu w koszyczku, a następnie umieść koszyczek w kielichu do gotowania.
  4. Gotuj na parze.
  5. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®