Rosół z łososia z miso


4 porcje 25 minut

Zupa rybna w stylu azjatyckim

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g suszonego makaronu błyskawicznego, namoczonego we wrzącej wodzie na około 2 minuty
  • 2 łyżeczki shiro (białej) pasty miso
  • 50 g sake
  • 50 g mirinu
  • 40 g brązowego cukru
  • 20 ml oleju arachidowego
  • 1 ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
  • 4 filety z łososia bez ości i skóry (łącznie ok. 800 g)
  • 800 ml gorącej wody
  • 100 g świeżych grzybów shiitake, pokrojonych w cienkie plasterki (5 mm)
  • 20 ml sosu sojowego
  • 2 szczypty mielonego czarnego pieprzu
  • 150 g bok choy, przycięte i pokrojone na kawałki (4 cm) z oddzielonymi łodygami
  • 2 cebule dymki, przycięte i cienko pokrojone, do dekoracji

Przygotowanie

  1. Wybierz przepis, a nasz Robot Kohersen CY021 pokieruje Cię krok po kroku. Ustawiliśmy za Ciebie czas, temperaturę, prędkość i moc grzania, aby gotowanie stało się czystą przyjemnością.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®