Risotto z suszonymi podgrzybkami i parmezanem


4 porcje 40 minut

Kremowe risotto pełne leśnego aromatu.

Pobierz przepis

Składniki

  • 40 g suszonych podgrzybków
  • 250 g ryżu arborio
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki oliwy
  • 100 ml białego wina wytrawnego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 50 g parmezanu
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Namocz suszone grzyby w gorącej wodzie przez 20 minut, odcedź i posiekaj.
  2. Podsmaż szalotkę na oliwie, dodaj ryż i chwilę przesmaż.
  3. Wlej wino, poczekaj aż odparuje.
  4. Stopniowo dolewaj bulion, mieszając.
  5. Po 10 minutach dodaj posiekane grzyby.
  6. Gdy ryż będzie al dente, wmieszaj masło i parmezan.
  7. Dopraw do smaku.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®