Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 300 g małż, namoczonych w wodzie przez 1 godzinę, aby pozbyć się osadu
- 120 g ryżu Arborio
- 50 ml wytrawnego wina białego
- 25 ml oliwy z oliwek
- 50 g cebuli, posiekanej
- 500 ml wody
- 100 ml wywaru drobiowego
- 1 liść laurowy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- ser parmezan, do posypania
- skórka z cytryny, do posypania
- pietruszka, posiekana, do posypania
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
- Umieść 500 ml wody oraz 1 liść laurowy. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj 300 g małży. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Wyjmij małże. Odlej 150 ml wody do miski, a resztę wylej.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 25 ml oliwy z oliwek i 50 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 120 g ryżu, 50 ml wina białego, małże, 100 ml wywaru oraz 150 ml wody z gotowania małży. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 1/2 łyżeczki soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Posyp parmezanem, skórką z cytryny i kolendrą. Smacznego!