Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 2 surowe buraki (łącznie ok. 300 g), obrane i pokrojone na ćwiartki
- 2 gałązki świeżego kopru, same liście, plus dodatkowe do dekoracji, lub 1 łyżeczka suszonego
- 150 g czerwonej cebuli, pokrojonej na połówki
- 2 ząbki czosnku
- 20 ml oliwy z oliwek
- 300 g ryżu (np. Arborio)
- 50 ml białego wina
- 20 ml octu balsamicznego
- 700 ml wody
- 1 ½ łyżki pasty z wywaru warzywnego
- kozi ser, do podania
- ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie
- 2 surowe buraki (łącznie ok. 300 g), obrane i pokrojone na ćwiartki 2 gałązki świeżego kopru, same liście, plus dodatkowe do dekoracji, lub 1 łyżeczka suszonego 150 g czerwonej cebuli, pokrojonej na połówki 2 ząbki czosnku 20 ml oliwy z oliwek 300 g ryżu (np. Arborio) 50 ml białego wina 20 ml octu balsamicznego 700 ml wody 1 ½ łyżki pasty z wywaru warzywnego kozi ser, do podania ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj 20 ml oliwy z oliwek.
- Smaż (sauté).
- Zamocuj mieszadło motylkowe na ostrzu wielofunkcyjnym.
- Dodaj 300 g ryżu.
- Smaż (saute).
- Dodaj 50 ml białego wina, 20 g octu balsamicznego i ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu.
- Ugotuj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj 700 ml wody i 1 ½ łyżki pasty z wywaru warzywnego.
- Ugotuj.
- Gotowe do podania z kozim serem i listkami koperku. Smacznego!