Risotto z Grzybami i Szpinakiem


2 porcje 30 minut

Kremowe risotto z dodatkiem aromatycznych grzybów i świeżego szpinaku, to wykwintna propozycja na wegetariańską kolację. Danie sycące, idealne na chłodniejsze dni.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g ryżu arborio
  • 150 g mieszanych grzybów
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 50 g parmezanu
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie

  1. Na patelni KOHERSEN rozgrzej masło, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia.
  2. Dodaj grzyby, a po 5 minutach ryż, podsmaż chwilę. Stopniowo dodawaj bulion, mieszając, aż ryż będzie miękki. Na końcu dodaj szpinak i parmezan, mieszaj do połączenia składników.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®