Razsolnik


4 porcje 23 minuty

Rosyjska zupa ogórkowa

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g ogórków, pokrojonych na cienkie plasterki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na cienkie plasterki
  • 100 g cebuli, pokrojonej na cienkie plasterki
  • 800 ml wywaru drobiowego
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 300 g serc kurzych, przekrojonych na pół
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki koperku

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 30 ml oliwy, 300 g serc z kurczaka oraz 100 g ziemniaków. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 30 g koncentratu pomidorowego, 200 g ogórków, 100 g marchewki oraz 100 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 800 ml wywaru, 1 liść laurowy, 1 łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczki pieprzu oraz 1/2 łyżeczki koperku. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Ugotuj.
  8. Zbierz szumowiny. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Duś.
  10. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®