Rabarbarowe smoothie z mango


4 porcje 60 min

Smoothie z mango i rabarbaru smakuje obłędnie jeśli jest przyprawione miętą i kardamonem. Możesz je przygotować na bazie jogurtu greckiego lub połączyć je z mlekiem. Schłodzone w lodówce na pewno będzie świetnym pomysłem na napój w upalne dni

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 dojrzałe łodygi rabarbaru ( pokrojone w grubą kostkę )
  • 200ml wody
  • 1 dojrzałe, obrane mango lub około 300g pulpy z mango
  • 2 łyżeczki miodu lub brązowego cukru
  • skórka starta z jednej pomarańczy
  • cynamon, kardamon ( opcjonalnie jak lubisz, aby przyprawić )
  • 500g jogurtu greckiego
  • 300ml mleka roślinnego
  • świeża mięta

Przygotowanie

  1. Umieść rabarbar w naczyniu miksującym, zasyp cukrem lub zalej miodem i podsmaż
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    100

  3. Zalej rabarbar wodą i gotuj
  4. ikona_czas

    10 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    3

  5. Pozostaw do ostygnięcia ( około 30-40minut )
  6. Wlej mleko i jogurt, dodaj mango, przyprawy oraz świeżą miętę Zmiksuj całość na gładkie smoothie
  7. ikona_obroty

    turbo

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®