Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Rabarbarowe smoothie z mango
4 porcje 60 min
Smoothie z mango i rabarbaru smakuje obłędnie jeśli jest przyprawione miętą i kardamonem. Możesz je przygotować na bazie jogurtu greckiego lub połączyć je z mlekiem. Schłodzone w lodówce na pewno będzie świetnym pomysłem na napój w upalne dni
Pobierz przepis
Składniki
- 2 dojrzałe łodygi rabarbaru ( pokrojone w grubą kostkę )
- 200ml wody
- 1 dojrzałe, obrane mango lub około 300g pulpy z mango
- 2 łyżeczki miodu lub brązowego cukru
- skórka starta z jednej pomarańczy
- cynamon, kardamon ( opcjonalnie jak lubisz, aby przyprawić )
- 500g jogurtu greckiego
- 300ml mleka roślinnego
- świeża mięta
Przygotowanie
- Umieść rabarbar w naczyniu miksującym, zasyp cukrem lub zalej miodem i podsmaż
- Zalej rabarbar wodą i gotuj
- Pozostaw do ostygnięcia ( około 30-40minut )
- Wlej mleko i jogurt, dodaj mango, przyprawy oraz świeżą miętę Zmiksuj całość na gładkie smoothie