Pudding gotowany na parze


2 porcje 30 minut

Słodki i puszysty deser

Pobierz przepis

Składniki

  • 120 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g cukru
  • 70 g masła
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • Syrop klonowy lub syrop z agawy
  • 500 ml wody do gotowania na parze

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż 120 g mąki, 80 g cukru i 70 g masła.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, a następnie dodaj 1 jajko i 100 ml mleka.
  5. Zmiksuj.
  6. Wlej dużą ilość syropu do 4 małych foremek. Następnie wlej do foremek mieszankę. Umieść foremki w naczyniu do gotowania na parze.
  7. Wyczyść kielich do gotowania.
  8. Wlej 500 ml wody do kielicha do gotowania i umieść w nim naczynie do gotowania na parze.
  9. Umieść arkusz papieru do pieczenia pod pokrywą naczynia do gotowania na parze (zapobiegnie to kapaniu pary do puddingów).
  10. Gotuj na parze.
  11. Podawaj z kremem, śmietaną lub lodami. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®