Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 120 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 80 g cukru
- 70 g masła
- 1 jajko
- 100 ml mleka
- Syrop klonowy lub syrop z agawy
- 500 ml wody do gotowania na parze
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż 120 g mąki, 80 g cukru i 70 g masła.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, a następnie dodaj 1 jajko i 100 ml mleka.
- Zmiksuj.
- Wlej dużą ilość syropu do 4 małych foremek. Następnie wlej do foremek mieszankę. Umieść foremki w naczyniu do gotowania na parze.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Wlej 500 ml wody do kielicha do gotowania i umieść w nim naczynie do gotowania na parze.
- Umieść arkusz papieru do pieczenia pod pokrywą naczynia do gotowania na parze (zapobiegnie to kapaniu pary do puddingów).
- Gotuj na parze.
- Podawaj z kremem, śmietaną lub lodami. Smacznego!