Presa wieprzowa z sosem mango


2 porcje 25 minut

Wieprzowina w lekko słodkim sosie na bazie mango

Pobierz przepis

Składniki

  • "4 ząbki czosnku, obrane
  • 50 g oliwy z oliwek (plus 2 łyżeczki do patelni)
  • 400 g miąższu mango, pokrojonego w kostkę
  • 250 ml bulionu drobiowego
  • 30 g octu
  • 50 g brązowego cukru
  • 30 g sosu sojowego
  • 40 g ketchupu
  • 1 presa wieprzowa, pokrojona w paski (600-700g)
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty mielonego pieprzu
  • garść szczypiorku, posiekanego"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w nim 3 ząbki czosnku i 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Posiekaj.
  3. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 400 g miąższu mango, 250 ml bulionu drobiowego, 30 g octu, 50 g brązowego cukru, 30 g sosu sojowego i 40 g ketchupu. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Wymieszaj.
  7. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  8. Duś.
  9. Rozgrzej 2 łyżeczki oliwy na patelni, posyp filety wieprzowe solą i pieprzem, a następnie smaż, aż się zarumienią.
  10. Dodaj zrumienione filety wieprzowe do kielicha do gotowania. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Duś.
  12. Przełóż na półmisek do podawania, posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj z pozostałymi kawałkami mango. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®