Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Presa wieprzowa z sosem mango
2 porcje 25 minut
Wieprzowina w lekko słodkim sosie na bazie mango
Pobierz przepis
Składniki
- "4 ząbki czosnku, obrane
- 50 g oliwy z oliwek (plus 2 łyżeczki do patelni)
- 400 g miąższu mango, pokrojonego w kostkę
- 250 ml bulionu drobiowego
- 30 g octu
- 50 g brązowego cukru
- 30 g sosu sojowego
- 40 g ketchupu
- 1 presa wieprzowa, pokrojona w paski (600-700g)
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty mielonego pieprzu
- garść szczypiorku, posiekanego"
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w nim 3 ząbki czosnku i 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 400 g miąższu mango, 250 ml bulionu drobiowego, 30 g octu, 50 g brązowego cukru, 30 g sosu sojowego i 40 g ketchupu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Duś.
- Rozgrzej 2 łyżeczki oliwy na patelni, posyp filety wieprzowe solą i pieprzem, a następnie smaż, aż się zarumienią.
- Dodaj zrumienione filety wieprzowe do kielicha do gotowania. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Przełóż na półmisek do podawania, posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj z pozostałymi kawałkami mango. Smacznego!