Potrawka z suszoną, szarpaną wołowiną


2 porcje 30 minut

Meksykańska suszona wołolwina w stylu Machaca

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g wołowiny, suszonej i poszarpanej
  • 10 g ząbków czosnku
  • 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 100 g jalapeno
  • 150 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • 800 ml wody
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 15 g wołowej przyprawy do rosołu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 10 g czosnku, 100 g cebuli, 100 g jalapeno oraz 50 ml oliwy z oliwek.
  3. Posiekaj.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 200 g szarpanej, suszonej wołowiny, 800 ml wody, 150 g pomidorów, 15 g przyprawy do rosołu oraz 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  6. Duś.
  7. Dodaj 1/2 łyżeczki pieprzu.
  8. Wymieszaj.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®