Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Potrawka z suszoną, szarpaną wołowiną
2 porcje 30 minut
Meksykańska suszona wołolwina w stylu Machaca
Pobierz przepis
Składniki
- 200 g wołowiny, suszonej i poszarpanej
- 10 g ząbków czosnku
- 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 100 g jalapeno
- 150 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
- 800 ml wody
- 50 ml oliwy z oliwek
- 15 g wołowej przyprawy do rosołu
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 10 g czosnku, 100 g cebuli, 100 g jalapeno oraz 50 ml oliwy z oliwek.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Dodaj 200 g szarpanej, suszonej wołowiny, 800 ml wody, 150 g pomidorów, 15 g przyprawy do rosołu oraz 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Duś.
- Dodaj 1/2 łyżeczki pieprzu.
- Wymieszaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!