Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pomidorowy sos do makaronu
4 porcje 10 minut
Śródziemnomorski aromatyczny sos pomidorowy
Pobierz przepis
Składniki
- "100 ml oliwy z oliwek
- 300 g marchwi, pokrojonej na kawałki
- 200 g cebuli, obranej i pokrojonej w kostkę
- 50 g masła, pokrojonego w kostkę
- 150 g passaty pomidorowej
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka soli"
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. W kielichu umieść 100 ml oliwy z oliwek, 300 g marchwi pokrojonej na kawałki i 200 g cebuli pokrojonej w kostkę. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 50 g masła, 150 g passaty pomidorowej, 1 łyżeczkę suszonego tymianku, 1 łyżeczkę suszonego oregano i 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Podawaj z makaronem. Smacznego!