Pomidorowy sos do makaronu


4 porcje 10 minut

Śródziemnomorski aromatyczny sos pomidorowy

Pobierz przepis

Składniki

  • "100 ml oliwy z oliwek
  • 300 g marchwi, pokrojonej na kawałki
  • 200 g cebuli, obranej i pokrojonej w kostkę
  • 50 g masła, pokrojonego w kostkę
  • 150 g passaty pomidorowej
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka soli"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. W kielichu umieść 100 ml oliwy z oliwek, 300 g marchwi pokrojonej na kawałki i 200 g cebuli pokrojonej w kostkę. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Posiekaj.
  3. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 50 g masła, 150 g passaty pomidorowej, 1 łyżeczkę suszonego tymianku, 1 łyżeczkę suszonego oregano i 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Smaż saute.
  7. Podawaj z makaronem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®