Polenta z kiełbasą


2 porcje 5 minut

Sycąca włoska potrawa z kiełbasą

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g polenty
  • 2 kiełbasy, pokrojone w plastry
  • 5 g świeżej bazylii, posiekanej
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1/4 cebuli, posiekanej
  • 3 g rozmarynu, posiekanego
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 50 ml wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 25 ml oliwy z oliwek, 5 g bazylii, 1/4 cebuli oraz 3 g rozmarynu. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj kiełbasę, 20 g koncentratu pomidorowego oraz 50 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Posyp 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Przełóż całość na przygotowaną polentę. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®