Piwny sos bawarski


2 porcje 30 minut

Bawarski sos na bazie piwa i gorczycy

Pobierz przepis

Składniki

  • 250 ml ciemnego piwa
  • 250 g nasion czarnej gorczycy
  • 250 g mielonej gorczycy
  • 130 g cukru
  • 180 ml octu słodowego
  • 60 ml octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonych goździków

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 250 ml piwa, 250 g ziaren gorczycy, 250 g mielonej gorczycy, 130 g cukru, 180 ml octu słodoweo, 60 ml octu balsamicznego, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki mielonych goździków.
  3. Ugotuj.
  4. Duś.
  5. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®