Pikantny makaron


2 porcje 25 minut

Dla wielbicieli ostrego jedzenia

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g makaronu
  • 5 g tabasco
  • 1 g soli
  • 10 g cebuli, posiekanej
  • 5 g chilli, posiekanego
  • 800 ml wody
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 20 g masła

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 800 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 100 g makaronu. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Przełóż makaron do miski, a następnie dodaj 5 g oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
  7. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania.
  8. Umieść 20 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Smaż saute.
  10. Dodaj 10 g cebuli oraz 5 g chilli. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Smaż saute.
  12. Dodaj makaron, 5 g tabasco oraz 1 g soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  13. Smaż saute.
  14. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®