Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pikantno-kwaśny kurczak w sosie cytrynowym
2 porcje 25 minut
Orientalny pikantno-kwaśny kurczak w sosie cytrynowym
Pobierz przepis
Składniki
- "500 g piersi lub nogi kurczaka, pokrojone w grubą kostkę
- 10 g czerwonej papryki chili, posiekanej
- 10 g ząbków czosnku, posiekanych
- 30 g kolendry, posiekanej
- 1 cytryna, pokrojona w plastry
- 20 g orzeszków ziemnych
- 1 l wody
- 2 łyżeczki octu ryżowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 4 łyżeczki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżeczki sosu ostrygowego
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru"
Przygotowanie
- "Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 1 l wody i 500 g piersi lub nogi kurczaka. Zamknij pokrywę kielicha."
- Gotuj.
- Wyjmij ugotowanego kurczaka i porwij go na paski, wymieszaj dobrze z 10 g czerwonej papryki chili, 10 g czosnku, 30 g kolendry, plastrami cytryny, 20 g orzeszków ziemnych, 2 łyżeczkami octu ryżowego, 1 łyżeczką oleju sezamowego, 4 łyżeczkami jasnego sosu sojowego, 2 łyżeczkami sosu ostrygowego, 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki cukru.
- Gotowe do podania! Smacznego!