Pierogi nadziewane wieprzowiną i selerem


4 porcje 25 minut

Proste chińskie danie z wieprzowiną i selerem naciowym

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g wieprzowiny, pokrojonej na kawałki
  • 120 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 100 ml wody
  • 20 g białka jaja
  • 250 g mąki
  • 2 g soli
  • 2 g imbiru
  • 4 ml jasnego sosu sojowego
  • 1,5 l wody do gotowania pierogów

Przygotowanie

  1. Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
  2. W kielichu do gotowania umieść 250 g mąki, 100 ml zimnej wody, 20 g białka jaja, 2 g soli.
  3. Wyrabiaj ciasto.
  4. Przełóż ciasto do dużej miski i zrób z niego kulę, rozwałkuj cienko ciasto, a następnie za pomocą np. szklanki wytnij krążki z ciasta.
  5. Wyczyścić kielich do gotowania. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  6. Do kielicha do gotowania włóż 100 g wieprzowiny, 120 g selera, 4 ml jasnego sosu sojowego, 2 g imbiru.
  7. Posiekaj.
  8. Przełóż mięso mielone do miski.
  9. Do przygotowanych krążków ciasta należy umieść farsz, a następnie uformować w kształt pierożków.
  10. Wyczyścić kielich do gotowania, wlej do niego 1,5 l wody.
  11. Ugotuj.
  12. W naczyniu do gotowania na parze umieść uformowane pierożki i ugotuj na parze.
  13. Ugotuj.
  14. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®