Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pierogi nadziewane wieprzowiną i selerem
4 porcje 25 minut
Proste chińskie danie z wieprzowiną i selerem naciowym
Pobierz przepis
Składniki
- 100 g wieprzowiny, pokrojonej na kawałki
- 120 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 100 ml wody
- 20 g białka jaja
- 250 g mąki
- 2 g soli
- 2 g imbiru
- 4 ml jasnego sosu sojowego
- 1,5 l wody do gotowania pierogów
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
- W kielichu do gotowania umieść 250 g mąki, 100 ml zimnej wody, 20 g białka jaja, 2 g soli.
- Wyrabiaj ciasto.
- Przełóż ciasto do dużej miski i zrób z niego kulę, rozwałkuj cienko ciasto, a następnie za pomocą np. szklanki wytnij krążki z ciasta.
- Wyczyścić kielich do gotowania. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Do kielicha do gotowania włóż 100 g wieprzowiny, 120 g selera, 4 ml jasnego sosu sojowego, 2 g imbiru.
- Posiekaj.
- Przełóż mięso mielone do miski.
- Do przygotowanych krążków ciasta należy umieść farsz, a następnie uformować w kształt pierożków.
- Wyczyścić kielich do gotowania, wlej do niego 1,5 l wody.
- Ugotuj.
- W naczyniu do gotowania na parze umieść uformowane pierożki i ugotuj na parze.
- Ugotuj.
- Gotowe do podania! Smacznego!