Pianka truskawkowa


4 porcje 4 minuty

Puszysty, owocowy deser

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g mrożonych truskawek
  • 100 g cukru
  • 2 białka jaj
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Do kielicha do gotowania wsyp 100 g cukru. Dodaj 300 g truskawek i 1 łyżeczkę soku z cytryny.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Posiekaj.
  6. Przełóż masę na chwilę do miski. Zamocuj mieszadło motylkowe, włóż z powrotem masę i dodaj 2 białka jaj.
  7. Posiekaj.
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®