Pesto ziołowe


4 porcje 2 min

Zielony sos do makaronów stworzony z połączenia kilku rodzajów zieleniny.

Pobierz przepis

Składniki

  • garść szpinaku baby
  • garść świeżej mięty
  • garść bazylii
  • sok z jednej cytryny
  • 80 ml oliwy
  • 50 g płatków migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g parmezanu
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym umieścić szpinak, miętę, bazylię, ząbki czosnku, płatki migdałów, parmezan, zalać oliwą i sokiem z cytryny. Zmiksować.
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    8

  3. Podawać pesto dokładnie wymieszane z ulubionym makaronem lub kaszą.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®