Pesto z rukoli


6+ porcje 5 min

Pesto to idealna i szybka alternatywa dla tradycyjnych sosów do makaronu. Można je przygotować bardzo szybko i użyć niemal każdej zieleniny. Odpowiednio dobrane składniki i proporcje stanowią idealne pesto, które możemy serwować wymieszane np. z makaronem spaghetti lub dowolną kaszą.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 opakowanie rukoli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • 50g płatków migdałów
  • 80g parmezanu
  • sól, pieprz
  • 90ml oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (oprócz oliwy) umieścić w naczyniu głównym robota i zmiksować.
  2. ikona_czas

    20 sek

    ikona_obroty

    7

  3. Przez czarny otwór w pokrywie powoli wlać po ściankach oliwę cały czas miksując ze sobą składniki.
  4. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    7

  5. Za pomocą łopatki zebrać resztki składników ze ścianki i miksować do momentu idealnego połączenia się składników.
  6. ikona_czas

    20 sek

    ikona_obroty

    7

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®