Pasta groszkowa z awokado


6+ porcje 30 sek.

Zielona pasta z groszku z dodatkiem cennego, zdrowego awokado to kolejna nasza propozycja na wiosenne śniadanie lub przekąskę do chleba w czasie pracy. Takie pasty można dowolnie łączyć z ulubionymi ziołami lub np. z ciecierzycą…

Pobierz przepis

Składniki

  • 250g ugotowanego groszku ( może być mrożony )
  • dojrzałe awokado ( obrane awokado należy skropić sokiem z cytryny )
  • ząbek czosnku
  • świeże zioła np. bazylia, natka pietruszki, mięta
  • łyżka dobrej jakości oliwy
  • pieprz i sól
  • dodatkowo polecam np. zmiksowane orzechy lub starty parmezan

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu głównym wlewając łyżkę oliwy, doprawiając solą i pieprzem.
  2. ikona_czas

    30 sek

    ikona_obroty

    6

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®