Pasta dyniowa ala hummus


6+ porcje 20 min

Wszelkie wegetariańskie, wegańskie hummusy, pasty są dziś bardzo popularne. To szybki i zdrowy dodatek, który możemy podać na wiele sposobów. Tej jesieni proponujemy sezonowy hummus dyniowy, który błyskawicznie wykonasz w robocie.

Pobierz przepis

Składniki

  • 600 g upieczonej dyni (waga po upieczeniu) - kawałki dyni nasmarowane oliwą, czosnkiem, tymiankiem, upieczone około 20min w 180 stopni
  • 80g pasty sezamowej tahiny
  • 200-220g ciecierzycy z puszki
  • sok z 1 cytryny
  • + przyprawy: mielona kozieradka, gałka muszkatołowa, kumin, zatar, sól, mielona kolendra

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zblendować w robocie na gładką pastę
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    8

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®