Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pasta dyniowa ala hummus
6+ porcje 20 min
Wszelkie wegetariańskie, wegańskie hummusy, pasty są dziś bardzo popularne. To szybki i zdrowy dodatek, który możemy podać na wiele sposobów. Tej jesieni proponujemy sezonowy hummus dyniowy, który błyskawicznie wykonasz w robocie.
Pobierz przepis
Składniki
- 600 g upieczonej dyni (waga po upieczeniu) - kawałki dyni nasmarowane oliwą, czosnkiem, tymiankiem, upieczone około 20min w 180 stopni
- 80g pasty sezamowej tahiny
- 200-220g ciecierzycy z puszki
- sok z 1 cytryny
- + przyprawy: mielona kozieradka, gałka muszkatołowa, kumin, zatar, sól, mielona kolendra
Przygotowanie
- Wszystkie składniki zblendować w robocie na gładką pastę